וילה בצהלה


שתף

עיצוב וילה בצהלה

בבית זה מתגורר זוג צעיר, מוסיקאי ושחקנית, עם שני ילדיהם.

הבית הדו-קומתי, אשר היה בית ילדותו של בן הזוג, נבנה בשנות ה-70 ועבר במשך השנים שינויים תכנוניים ועיצוביים.

מטרת השיפוץ הנוכחי הייתה להתאים את הבית לצרכי המשפחה, להרגלים שלהם ולטעמם העיצובי. השינוי העיקרי בתכנון הבית החדש היה פתיחת קומת הקרקע (85 מ"ר) למרחב גדול ופתוח. ליצירת המשכיות בין החלל הפנימי לחצרות הבית, ובכדי לעשות שימוש מרבי באור טבעי, החלפנו וחידשנו את חלונות הבית וריצפנו את קומת הקרקע בפרקט הממשיך באופן אורגני אל משטח עץ (דק) חיצוני.

הפסנתר, אשר מהווה נקודת משיכה באירועים משפחתיים, הוצב במיקום מרכזי בסמוך לפינת האוכל והואר בדרמטיות על ידי גופי תאורה קולנועיים המחוברים למוט ברזל. בקומה זו נעשה שילוב בין מוטיבים תעשייתיים—כגון חשיפת קורות פלדה ישנות, התקנת גופי תאורה עשויים מרשת ועמודים מחופים אריחי בטון, לאלמנטים כפריים—רהיטי עץ, התקנת רצפת פרקט, עיצוב חלונות בסגנון בלגי ומטבח בסגנון פרובנס.

הבית עוצב בשילוב גוונים מונוכרומטיים של עץ ובטון עם נגיעות צבעוניות של גווני צהוב ותכלת. קומת המגורים (43 מ"ר) חולקה מחדש ליחידת הורים (עם חדר רחצה צמוד) ו-2 חדרי שינה לילדים, וממשיכה את הקו העיצובי של הקומה התחתונה עם רצפת פרקט, חלונות פרופיל בלגי, וגוונים דומים.

צילום: הגר דופלט

 


שתף